Workshop Lifestyle fotografie

Hoe mooi is het om in de wereld van je klanten te stappen en hun persoonlijke verhaal te mogen vastleggen op beeld. Een lifestyle shoot laat de tijd echt even stilstaan en zorgt voor de meest pure herinneringen, zonder poespas of geposeerde, ongemakkelijke poses.

Tijdens deze workshop lopen we aan de hand van mijn werkwijze alle stappen door om te komen tot een mooie serie foto’s. Van het binnenhalen van klanten tot de voorbereidingen en van het aansturen van je klanten tijdens de shoot tot het opleveren van foto’s. Omdat ik veel ruimte wil hebben voor persoonlijke aandacht is er per workshop plek voor maximaal 5 deelnemers.

De workshop bevat een theoriegedeelte (lees verderop wat ik o.a. behandel) en uiteraard ook een praktijkgedeelte. We gaan shooten bij/met een modelgezin om de theorie gelijk toe te passen. En ja, de foto’s mag je natuurlijk gebruiken voor je portfolio 🙂 Na het harde werken sluiten we de workshop af met een vragenrondje onder het genot van een bakkie.

De workshop komt in 2 edities

WARM & COZY
Waarin een shoot bij een gezin thuis centraal staat. Ideaal om een dagdeel bij het gezin thuis te documenteren. Tijdens de workshop zijn we te gast bij een gezin waar we hen gedurende 1 uur mogen vastleggen. Denk aan het vastleggen van momenten als springen op het bed, boekje lezen, samen koken en dergelijke.

Workshop data Warm & Cozy
* voorlopig geen nieuwe workshop gepland. Mail voor meer info!

WILD & FREE
Voor wanneer je mee op pad wilt met een gezin om ze vast te leggen buiten het huis. Heerlijk in de buitenlucht waar dus een buitenshoot centraal staat. We lopen 1 uur met een gezin mee in een natuurgebied. Denk hierbij aan samen ravotten in het zand, tikkertje spelen, lekker picknicken op een kleedje en dergelijke. Deze editie staat gepland voor de herfst dus we gaan voor foto’s met heerlijke knitwear, warme choco en herfstige kleuren!

Workshop data Wild & Free
* voorlopig geen nieuwe workshop gepland. Mail voor meer info!

Wat ga je onder andere leren?

Lifestyle fotografie
Wat houdt het eigenlijk in en wat is de waarde ervan?

Marketing en verkoop
Hoe kom ik aan het juiste portfolio materiaal?
Hoe manage je de verwachtingen?
Hoe trek ik je ideale klanten aan?
Hoe bepaal ik mijn aanbod en de prijzen ervan?

Contact met de klant
Hoe verloopt mijn contact met de klant?
Hoe optimaliseer ik dit proces voor extra blije klanten?

Voorbereidingen
Mijn voorbereidingen om met zekerheid een shoot in te gaan.
Hoe laat ik mijn klanten zich voorbereiden?

Tijdens de shoot
Welke gear en spullen neem ik mee?
Hoe verloopt een shoot?
Hoe stuur ik mijn klanten aan?
Welke foto’s maak ik en waarom?
Mijn tips voor goede en een complete serie foto’s

Na de shoot
Het contact na de shoot
Hoe lever ik de foto’s aan?

en nog veel meer 🙂

Investering: €199 incl. btw

Een heerlijke lunch, snacks, drankjes en hand-out inbegrepen

Lieve woorden

“De workshop was heel goed verzorgd. Jessica heeft ons overladen met heel veel informatie. Ze heeft ons helemaal meegenomen in haar eigen werkwijze en deze ook nog eens uitgebreid op papier gezet. Fijn dat we deze hand-out mee naar huis konden nemen om nog eens rustig na te lezen. Voor iedereen die meer wil weten over lifestylefotografie is dit zeker een aanrader”.
– Ella Kragt

“Er was een fijne mix tussen theorie en praktijk. De theorie was fijn omdat het een kijkje geeft in hoe jij dingen aanpakt. Zeker als beginnend fotograaf kun je daar echt veel dingen uit meepakken. De workshop was heel ontspannen en gezellig, waardoor ik mij vrij voelde om alles aan je te vragen. Heel erg bedankt voor je enthousiasme en je tijd!”
– Samantha Smit

“Ik vond het ontzettend leuk zondag, ik heb zeker wat geleerd en ook de praktische info was zeer welkom. Ik vond de workshop goed zoals hij was, de tijd vloog voorbij! De shoot bij het gezin was ook erg leuk en leerzaam. Na deze workshop weet ik 1 ding zeker en dat is dat ik ‘observerend’ fotograferen echt ontzettend leuk vind en daar mee verder wil.”
– Monique van Kooij

Enthousiast?

Wat leuk! Ik zou je graag alles willen bijleren over lifestyle fotografie. Op dit moment staan er geen nieuwe workshop gepland. Ben je wel geïnteresseerd? Laat dat dan vooral weten en ik houd je op de hoogte van nieuwe plannen.

Meer weten? > info@jessicagroenewegenfotografie.nl

Ja, hou me op de hoogte

TYPE AND HIT ENTER