Je bent eruit: je wil een fotoshoot gaan boeken voor je lover & jezelf of je gezin. Maar welke locatie kies je uit? Hier onder beschrijf ik mijn favoriete mogelijkheden:

Het strand

Ik begin gelijk met eentje waar ik veel vaker zou willen shooten. Het strand! Lekker dichtbij de zee en dan lekker met de voetjes het water in. Het geeft zo’n leuk effect op de foto’s! In de winter of in de zomer: het kan in elk seizoen. Het strand van Wassenaar en  Den Haag zijn hier favoriet.

Tip: ga voor een golden hour shoot bij de zee. De zon gaat daaronder en geeft een geweldig effect in de sfeer en kleuren van je foto.

Duingebied of zandverstuivingen

Zandheuvels, heide en naaldbomen. Ik ben er fan van! Denk aan locaties als de Soesterduinen (Soest), het Westduinpark (Den Haag) of duingebieden als Meijendel (Den Haag) en Wassenaar. Lekker klimmen en klauteren door het zand: ideaal voor kids! Het zand geeft een vakantiegevoel en de natuurlijke kleuren van deze omgeving geven een hele fijne, rustige maar zeker ook stoere sfeer!

Een naaldbos

Eigenlijk vrij vergelijkbaar met bovenstaande twee opties: een naaldbos is mijn derde favoriet. Je vindt ze vaak bij de kust als onderdeel van het duingebied. Ook bij de zandverstuivingsgebieden zijn naaldbossen veelal te vinden. Maar waarom dan specifiek een naaldbos? Als fotograaf kies ik bewust voor een naaldbos in plaats van een loofbos met (vaak) veel gras. De kleur groen die je in een loofbos vindt is anders dan in een naaldbos en deze fellere kleur groen doet niet veel goeds voor je huidskleur. Vandaar!

Ook een mogelijkheid: binnen!

Wist je dat een fotoshoot ook prima binnen gehouden kan worden? Regelmatig fotografeer ik ook gezinnen in hun eigen huis. Een fotoshoot in je eigen vertrouwde omgeving waar verhalen en je fijnste herinneringen ontstaan. Een prachtige omgeving om een fotoshoot te houden.

En, heb je al een idee wat jouw favoriete fotolocatie is? Of misschien ben je er nog niet uit? Stuur me een bericht en ik denk met je mee 😉 

Hier lees je meer informatie over een fotoshoot met je gezin of met je partner. 

TYPE AND HIT ENTER