Blog

Investeren in een business coach:

5 x waarom

Er zijn voldoende ondernemers die met volle vaart aan een nieuw bedrijf beginnen. Je hebt de energie en staat te springen om te gaan knallen! Ondanks je enthousiasme ben je wellicht nog nieuw in het ondernemen of bevind je je in een nieuwe markt. Uren, dagen, weken gaan voorbij en je blijft maar hangen op datzelfde punt. Dat is voor mij een teken dat het tijd is voor een business coach! Iemand die je de juiste weg wijst, de juiste handvatten geeft en zorgt voor het juiste duwtje in de rug. Ik zat in zo’n soort situatie en wilde behoorlijk vaart maken dus werd het tijd voor een mentor. En ik zou het iedereen aanraden! In deze blog benoem ik mijn vijf redenen om te gaan voor een business coach.

1. He/she has got your back!
Ik had echt iemand nodig om mijn onzekerheden, twijfels en andere dilemma’s op het gebied van ondernemen aan voor te kunnen leggen. En in mijn geval was daar Melanie van Happy Hazy. Melanie ken ik sinds 2017 en na het volgen van diverse workshops vroeg ik haar of ze ook aan het begeleiden van ondernemers deed. Een grote pot met ervaring en een fijn persoon om mee samen te werken; klinkt als een ideaal persoon waarvan je wil leren, toch? Wanneer je begint met ondernemen zet je een stap in een nieuwe wereld. Een wereld die je moet leren kennen. Wanneer ik in een situatie kom die me onzeker maakt of ik weet echt even niet waar te beginnen, dan heb ik mijn business coach om me daarbij te helpen. Helpen een knoop door te hakken of advies te geven, het helpt mij enorm veel. Een volgende keer dat een soortgelijke situatie zich voordoet weet ik hoe ik die moet oplossen. Zo fijn!

2. Je leert altijd nieuwe dingen
Leren doe je altijd, daar sta ik geheel achter. Daarom vind ik het zo belangrijk om met andere ondernemers te praten over hoe zij dingen aanpakken. Niet om het één op een te kopiëren maar om te leren van hun overwegingen en waarop zij hun keuzes baseren. Het praten met andere ondernemers laat je dingen eens anders bekijken waardoor je geïnspireerd raakt. Zo vind ik dat ook bij een business coach. Hij/zij kan je meenemen in zijn/haar ervaringen van een x aantal jaren van ondernemerschap en jij kunt daardoor sneller die geleerde lessen toepassen op je eigen bedrijf.

3. Het geeft je meer tijd/snelheid
Ik zat vol dromen en ambities maar had simpelweg niet de mogelijkheid om te kunnen doorpakken wegens tijdgebrek en vooral de alledaagse afleidende drukte. Ik vind het ondernemen ontzettend leuk en barst van de ideeën. Echter, in mijn situatie duurt het eeuwen voor ik maar een deel van die ideeën kan gaan uitwerken, laat staan uitvoeren. Door een coach aan de hand meegenomen worden en een stok achter de deur hebben werkt goed en brengt je snel bij de eerste resultaten. Je hoeft simpelweg niet het wiel opnieuw uit te vinden.

4. Eerlijke feedback waar je iets mee kunt
Oh, dit is zo waardevol! Het is en blijft lastig om feedback te ontvangen maar als je er naar vraagt in een vertrouwde omgeving en deze vervolgens mag ontvangen van je coach is het een direct ticket naar groei van jouw bedrijf. Opbouwende kritiek waar je direct grote stappen mee kunt zetten. Je weet dat de feedback van je coach gemeend, oprecht en gegrond is. Natuurlijk leg je je net ontwikkelde product ook voor aan je ouders, partner of beste vriendin maar wanneer zij niet de kennis hebben van het onderwerp, ondernemen of marketing kun je ontzettend veel energie halen uit de steun, maar de kans op supertips is simpelweg groter bij je coach 😉

5. Op weg naar groei en succes!
Eigenlijk een samenvatting van alle bovenstaande punten: een business coach is een ontzettend goede investering om jezelf en je bedrijf te laten groeien, je doelen (sneller) te behalen en je dromen te verwezenlijken. Een coach kijkt vanaf een afstand naar mijn bedrijf, terwijl ik er middenin zit en soms niet eens weet waar mijn kansen liggen. Een coach is daarnaast ook een sparringspartner en helpt beslissingen nemen op de korte en/of lange termijn.

Natuurlijk betaal je er een prijs voor maar voor mij was het al snel duidelijk: de jaren die het mij zou kosten om alles zelf uit te zoeken zijn me veel te kostbaar. Mijn prioriteit ligt bij het genieten van mijn gezin en voldoende geld verdienen voor een happy life. Het investeren in een coach leverde me simpelweg tijd op om andere dingen te doen. Dat vind ik het dubbel en dwars waard.

Heb jij wel eens overwogen om een business coach in te schakelen? Ben benieuwd! Als je het leuk vind om samen met mij eens te sparren, dan kun je me altijd een berichtje sturen. Ook voor al je een simpele vraag hebt waar ik je bij kan helpen 🙂